15 Nisan 2013 Pazartesi

2023 yılı ve sonrası

Sanırım 2 alternatif var Türkiyenin önünde...
Ya küçülecek yada büyüyecek. Küçülme şimdilik çok çok az ihtimal. Hatta sıfıra yakın..Büyüme çok büyük ihtimaldirki gelecek bunun üzerine kurgulanmış. ABD güç, İngiltere Beyin ve İsrail para ile dünyayı yönetme alışkanlığı ve refleksleriyle kan emiciliğe devam etmek isteyecektir.
Bu emperyal devletler  sizden 1 verip 3-5 almadan size büyüme şansı verirlermi. Benim 6 yaşındaki yeğenim dahi kanmaz buna... Keza çok akıllıdır bıcır. Gelecekte olabilecekleri önceden düşünüp önlem alacağım , belediye başkanı olunca diyecek kadarda duyarlı. Keza düşünüyorumda RTE sanırım 2-3 yıl içinde   Türki milletlerinin tümünün kaderini uzun yüzyıllar sürecek şekilde belirleyecek.  Ve hatta ortadoğunun . Abartılı belkide ama bir dünya savaşı çıkacasa sanırım bunu müsebbibide biz olmayız inşallah  ;  geleceğe atacağımız GDO  lu planlarla....BOP  eşbaşkanı acaba 100 yıl sonrasını  kafasında şekillendirdimi yoksa yeğenimden  0 alıp sınıftamı kalacak. Kahvekanelerde bile sorsanız bir bilen siyasetçi vatandaşlarımız dahi  önce büyüyeceğiz sonra küçüleceğiz diyecektir. Çok barizdirki size önce misakı milli sınırları sevincini yaşatmak isteyeceklerdir.
Barizdirki suriyeyi - ırakı 3 parçaya ayırdıktan sonra sıra tabiyki İrana gelecektir.
İran bir nebze de olsa suriye ve ırak ilk etapda  türkiyeye katılacak toprak parçaları olarak mevcut gibi.
Peki RTE önce başkanlık deyip sonra yarıbaşkanlık sistemine dönmesi malum. Peki bu durumda devam eden kürt süreci  5-6 parçalık federatif  sistemle sonuçlanırsa gelecek nasıl şekillenir. Bunu  iyi analiz etmezsek  doğu geçmişin balkanları olabilir.. Buda bağımsızlık ilan eden bir Kürdistan olursa ve birleşmiş milletler onayı ve korumasına kavuşan bir devletcik  olura  Türkiye ne yapacaktır. Ya kuruğunu kısıp  yuvasına dönecek ve  idam sehpasına giden lazın dediği gibi buda bana ders olsunmu diyecek. Veya kandırılmışlığın tüm hırsı ile yeni  Enver paşalarmı yaratacağız. Buda malum  savaş demekse  İsrail sanırım bize destek verir , hatta ABD , hatta arap devletleri dimi….   Hadi canım    olurmu öyle şey  İsrail mutlaka kürdistanın yanında yer alacaktır diyorsunuz kızgınlıkla     Doğru kararları , anayasa oylamalarını , seçim oylarını  genelde  basın yönlendirmesiye belirleyen bizler  hemen neden küsüp kızıyoruzki… Benim yeğenim  geleceği önceden tasarlamalıki sonradan üzülmeyelim derken haksızmı….
2015 de ermeni yasası içinde  sıkı bir siyaset çarpışması olacak malum. Varsayalım aleyhte sonuçlanan  bir  durumda ödenecek  meblağ ve  arazilerin  durumu ne olacaktır. Bu arada meclisten geçmekte olan petrol yasasıda malum. Vakıflar yasası önümüzde  sıkıntı yaratabilecek şekilde hala netleşmemiş duruyor. Sur içinde dahi çok büyük toprak parçalarını veya kira bedellerini ödemek zorunda kalabiliriz veya vakıflara devredebiliriz.
Bunlar vs. konular küçük ayrıntılar gibi gözüksede  hükümetin sanırım  pazarlık gücünü azaltıyor. Komplosal bir  fikir cimnastiği yaparsak  eğer federatif sistem kendi petrolünü , madenini çıkaracaksa   bu gelir nasıl paylaşılacak.  Doğu , güneydoğu petrolleri yabancılara tanınacak  arama haklarıyla nasıl  şekillenecek. Malum askerlik   efsaneleridir ; petrol bulunan köylere hemen devletden  yada Amerikalılardan birileri  gelip  beton dökerler ..
Peki hakikaten bu betonlama varsa biz kazıklanacakmıyız. Yok canım bu kadarda komplo ancak  yunan mitolojilerinde olur.
500.000  lik Evangelist tarikatının  ortadoğudan çıkartmak istediği  isa Mesih ile ilgili  inançlarına biraz göz atarsanız   beklentilerindeki tarihler  size biraz  şaşırtıcı gelecek.  Çünkü   2060 ların  ilk çatırdamalara  gebe olacağını söyler evangelistler.İyi ve kötü savaşı Mesih için ilk işaretdir. Buda Armageddonun başlamasıdır.
Petrolde maalesef 2050 den sonra çok azalacak bilim adamlarınca. Ne tesadüf.
Malumunuz ABD yi yöneten Neoconlar evangelistdir. Evangelistlerinde para kaynağı ve yöneticileri Yahudiler.  Büyük İsrail projesi ( Bence BOP) bakalım nasıl gelişecek…
Bunlar  malumunuz bir çok kitapda mevcut bilgiler. Ama kitap okumayı sevmeyen  bizlere özetler lazım. İnşallah şık bir özet olmuştur. Yanılırsam  çok mutlu olacağım yeğenimin  gelecekteki  yaşamının sıkıntı şekillenmesini istemediğim  için…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder